torsdag den 21. februar 2008

Morgenstemning

Det var en dejlig morgen. Jeg havde sovet godt og var sådan set klar til en dejlig dag i den arktiske tjeneste. Mens jeg smurte dagens madpakke, steg solen lige så stille op ud for køkkenet. Det skal vi lige have et billede af, tænkte jeg - snuppede kameraet og tog et billede af en næsten ildrød himmel.
Mens jeg stod og fotograferede, så jeg en af de lokale på vej til arbejde på sparkstøttingen, som er et de foretrukne transportmidler her i Straumsbukta.
Det må vi også hellere lige få et billede af, tænkte jeg. Da damen på sparkstøttingen passerede mig, spurgte hun frisk som kun en nordmand kan gøre det, om ikke jeg syntes, at det var koldt?
- Nej, vi er jo vikinger, svarede jeg frisk igen - og først da indså jeg, at jeg rendte rundt i almindelig morgenbeklædning: T-shirt, underbukser og træsko.
Nå, men som viking kan man vel ikke risikere en sigtelse for blufærdighedskrænkelse. Og det er jo sådan set den påklædning, jeg bruger, når jeg henter Nordlys (den lokale avis) i postkassen om morgenen - så naboerne har nok vænnet sig til den underlige dansker.
Det var som sagt fint vejr i morges. Temperaturen var -2. I løbet af dagen slog den om i let tø, men vi har ikke fået sne overhovedet, hvilket er lidt bemærkelsesværdigt.
Solen stod op kl. 7.50 og går ned igen kl. 16.07. Dagen er altså tiltaget med godt otte timer, hvilket passer meget godt med, at der nu kun er knap en måned til forårsjævndøgn den 20. marts.
Jeg afspadserer i morgen, så jeg har altså lang weekend. Dejligt!


Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: