torsdag den 17. marts 2016

Kirkegårdsstemning

Hjem til Farsø

Onsdag aften holdt jeg foredrag på Johannes V. Jensen-museet i Farsø. Det var en god og passende lejlighed til at smutte forbi kirkegården i Farsø, hvor begge mine forældre ligger i de ukendtes grav.

Helt ukendt er det dog ikke - for vi har tilladt os at markere placeringen af urnerne med en håndfuld krokusløg. Så en gang om året - på denne årstid - afsløres det i græsplænen i mindelunden, hvor urnerne er placeret. Og at det netop er nu, hvor blomsterne vågner efter en lang vinter, der er det helt rigtige tidspunkt at mindes de døde.

Krokusserne er kun så knapt kommet op, men de er begyndt at blomstre i de seneste dages solide forårssol - og livet cirkler fortsat videre. "Blot jeg genopstår en gang som akvavit", som  der står i Hans Hartvig Seedorfs vise.

Besøget på kirkegården foregik lige efter solnedgang. Så det var også en passende lejlighed til at fortsætte eksperimenterne med HDR-teknikken. Denne gang ved at samkopiere et farvebillede med en sorthvid kopi, der giver en meget spektakulær tegning på himlen.

Ingen kommentarer: