Let og lækkert
Hvidvinsdampet pighvar med nye egyptiske kartofler, grønne asparges og ægte skilt hollandaise. |
Pighvarren mangler lige det gyldne snit, inden den er klar til at gå i ovnen. |
Pighvarren er en ganske tyk fladfisk, så kødet er lidt uensartet i tykkelsen. Derfor er det såkaldte gyldne snit hemmeligheden, når pighvarren skal tilberedes. Man lægger ganske enkelt et snit langs rygraden på oversiden, så varmen nemmere kan slippe ned i fisken - og så skal den bare have et kvarters tid i folie med lidt tør hvidvin, løg, salt, peber og dild ved 225 grader.
Det var i øvrigt første gang, Dina smagte pighvar, og begejstringen var til at tage på: - Jeg har aldrig smagt noget, der smager så godt, udbrød den garvede fiskespiser.
Nu ved jeg godt, at Dina er lidt mere rundhåndet med superlativerne end folk i Nordjylland generelt, men det var da alligevel en kommentar, der lunede i en stund, hvor det helt elementære saucehåndværk kiksede.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar