torsdag den 18. august 2011

Lys

Natten til den 11. august var det slut med de lyse nætter her på vores breddegrad.
Det er selvfølgelig trist, for det er også det første varsel om, at sommeren nu går på hæld.
Men til gengæld betyder det også, at vi nu kan høste frugten af sommerens projekt med at få etableret lys udenfor.
Onsdag aften var det dejligt stille vejr - og vi tilbragte det meste af aftenen på terrassen med bål i havepejsen - og så selvfølgelig masser af lys, da det begyndte at mørkne. Hyggeligt og rart.
Men også på gårdspladsen og i carporten fra sidste år har jeg nu fået lys. Og nu hvor jeg også er blevet færdig med udhuset, og det hele har fået en gang svenskrød, er det da en ganske hyggelig lille gårdsplads, vi har foran huset.
Set fra gaden er lyset med til at gøre indkørslen lidt mere venlig - men selvfølgelig kunne et par lamper mere gøre det helt perfekt. Men der må altså være en grænse - for vi skal jo også kunne se, at det er nat. Vi er jo trods alt på landet.
Siden Sankthans er dagen nu aftaget med 2 timer og 53 minutter, og det går ubønhørligt mod jævndøgn og vintermørket. Men med lyset på terrassen, skal der såmænd bare lidt stille vejr til, at vi kan bruge terrassen en god måneds tid mere - inden havemøblerne skal tilbage, ligesom uret når vi går over til normaltid. Men den tid, den sorg.

Jesper

7 kommentarer:

JowDeet sagde ...

@Anonym, Enig

Det ser hyggeligt ud, og stadig landligt.

Jesper Hansen sagde ...

Ja, som du nok forstå er vi meget glade for lyset.
til gengæld er jeg ikke glad for den der russiske spammer - men som regel bliver de fanget i Google spamfilter. Ham her slap altså bare igennem.
Ha en god dag.

Per Gissel sagde ...

Hej Jesper,
Jeg tror ikke det er en russer, men måske en person fra Baltikum .. bemærk de 3 stavefejl !
/Per

Jesper Hansen sagde ...

Jeg overså lige de tre fejl, som du så rigtigt påpeger, men det kan næppe være en balter, for de bruger latinske bogstaver...Efter dialekten tror jeg snarere, at det er en person fra Yekatarinburg eller nærmeste ogegn...

Per Gissel sagde ...

Hej Jesper,
Du får ret .. men det er møjhamrende irriterende med alle disse "russer-mails". RyåSejladsens hjemmeside fik ca. 50.000 af slagsen på ca. 30 dage. Kunne der udskrives spam-mail-bøder a 590 danske kroner, ville dette indbringe 29,5 mio kroner
/Per

Anonym sagde ...

Hi Jesper.

Det ser meget hyggeligt ud. Er det "plug-in" eller solar lys?

Regards
John J.

Jesper Hansen sagde ...

Hi John

det er rigtig strøm direkte fra kontakten - altså plug-in. Den første sommer, jeg boede her, eksperimenterede jeg med solar power, men det virker altså ikke for godt her på vore breddegrader. Min vejrstation er drevet af et solpanel, og jeg har problemer med at holde den i gang om vinteren, selv om der er batteri-backup.