onsdag den 3. august 2011

Kiak!

"Kiak" var nok det mest brugte ord, da adskillige tusinde grønlændere og venner af den store ø mandag havde sat hinanden stævne i Tivoli i København. Det var 36' gang, at det årlige arrangement fandt sted. Som sædvanlig i god uorden, fin stemning og så præget af et fantastisk dejligt vejr.
"Kiak" betyder "pyha, det er varmt" - sådan noget man siger, ligesom på dansk, når vi med tungen i kinden siger "kan du holde varmen?" Og varmt blev det, efterhånden som dagen skred frem, og flere og flere fandt vej til pladsen foran scenen, som var det store mødested. Der blev givet hånd i et væk - og gamle venner og uvenner fandt hinanden i et hjerteligt gensyn. Nogle års fravær fra den grønlandske scene blev resumeret i et par sætninger - og videre til den næste bekendte.
Vi begyndte dagen med morgenbrød hos Dinas datter Rasmine og barnebarnet Adam på Nørrebro - og herefter gik turen mod Tivoli. Vi fandt en plads tæt ved scenen - og den blev vores faste holdepunkt resten af dagen.
Sådan en dag i Tivoli kan naturligvis ikke foregå uden leg i Rasmus Klump-land - men den slags overlod jeg dog til Dina og Rasmine. Noget tyder på, at mormor havde spenderet en chokoladeis til Adam - men vist ikke helt til Rasmines udelte tilfredshed.
Dagens nok største gensyn var mødet med Lilly og Apollo, der selv om de er godt til års, havde taget turen med toget helt fra Esbjerg, hvor de har boet siden 1997. Da jeg i sin tid begyndte i Sct. Georgs Gildet i Godthaab, var Apollo gildemester - og parret er i øvrigt Nuuk-gildets æresmedlemmer. Ellers blev det meste af dagen brugt i selskab med Ingrid og Mogens - to andre venner fra gildet i Nuuk.
Selvfølgelig var min faste leverandør af billeder fra Nuuk, Kokholm himself, også på plads med kameraet i Tivoli - netop flyfrisk ankommet fra Rom. Havde han ikke været der, ville det ikke have været en rigtig Grønlandsbegivenhed...
Men ellers blev der som sagt givet hånd og spurgt "Ajunngi?" - "Har du det godt?" - adskillige gange i løbet af dagen - og som jeg skrev i forrige indlæg var vi godt trætte og udbrændte, da vi landede igen i Aalborg mandag aften.
Jeg har netop modtaget et foto fra Peter Duer, hvor man ser det udsøgte selskab ved tønderne i Tivoli - Ingrid, Dina, Mogens og Deres ydmyge blogger.

Jesper

1 kommentar:

papagreenfoto sagde ...

hej Jesper

" altid til tjeneste , hvis et foto kan underbygge dine som regel sagligefaglige blogindlæg, og det var nu rigtigt hyggeligt lige at rende ind i dig og Dina iblandt som sædvanligt mange bekendte , selv om programmet i år var meget " barberet" , men finanskrisen for et par år siden , giver jo mange steder først resultat i år .