søndag den 27. februar 2011

Nu med hjemmeside

Jeg har i weekenden barslet med en lille hjemmeside, der skal supplere denne blog.
Det har egentlig været et ønske, siden jeg sidste år erhvervede domænet dovregubben.dk, men det har ikke været helt uden problemer.
For den ellers anmelderroste editor, som er en del af pakken fra one.com, der hoster hjemmesiden, viste sig at være temmelig primitiv - og stod i hvert fald ikke mål med de ambitioner, som jeg havde, hvor jeg blandt andet ville integrere bloggen.
Derfor brugte jeg en del tid i efteråret på at lære mig selv CSS-programmering i Dreamweaver - og fik da også produceret en flot prototype, men når det kom til driften, var der stadig problemer - og tiden gik.
Nu har jeg engang haft en chef, der havde mottoet "Det skal ikke være kunst, det skal være færdigt" - og disse sande ord har jeg altid holdt efterretligt. Så i sidste uge bed jeg hovedet af al skam og begyndte forfra med one.com-editoren. Den var i mellemtiden blevet opgraderet, så den bedre imødekom mine krav til billedhåndtering, og nu har jeg altså barslet med http://www.dovregubben.dk/.
Hjemmesiden er først og fremmest tænkt som et udstillings-vindue - og de daglige kommentarer vil fortsat udkomme her på dovregubben.blogspot.com - men jeg har stadig ikke opgivet drømmen om at få de to platforme integreret.
Hjemmesiden er i øjeblikket ikke fuldt oploadet, og der mangler blandt andet en del arkivmateriale, men det kommer i løbet af de kommende uger.
Imidlertid har jeg et stort problem med pdf-filer, som skal oploades til one.coms server via en såkaldt FTP-forbindelse. Det er lige en tand for teknisk for mig - så jeg vil blive meget taknemmelig, hvis der er nogen af bloggens læsere, som kan hjælpe mig med det. Send en mail eller skriv i kommentarfeltet.
Og ellers er der bare tilbage at ønske velkommen på http://www.dovregubben.dk/ og så selvfølgelig på gensyn her på bloggen.

Jesper

7 kommentarer:

Flemming H sagde ...

Hej Jesper

FTP (File Transfer Protocol) er en generel protokol til at hente og sende filer over et netværk.
Programmet ftp kan køres fra en command-prompt, men det er lettere at anvende et gratis program som fx. FTP Commander eller FileZilla som begge er rimelig intuitive. Programmerne kan hentes fra download.com hvor der i øvrigt findes mange andre mere eller mindre brugbare programmer.

Prøv om ikke at af disse programmer kan hjælpe dig med dine uploads - ellers må du jo råbe om hjælp igen.

Jesper Hansen sagde ...

Hej Flemming

Tak for svaret. Jeg sender dig lige en e-mail med lidt detaljer.

mvh
Jesper

Jesper Hansen sagde ...

FTP-problemet løst. Tak til Flemming H.

Jesper

Lyngby sagde ...

Hej Jesper
Det kunne være fint, hvis du på din hjemmeside havde en oversigt, der viser, hvor og hvornår du holder dine foredrag. Så kan man jo planlægge lidt, hvis en vagt skal flyttes...

Jesper Hansen sagde ...

God ide - jeg kigger på det. Næste gang er den 11. marts i sognegården i Farsø - hvor du helt sikkert er velkommen:)

Lyngby sagde ...

Hej Jesper

Jeg så godt i det lokale kirkeblad, at du skal holde foredrag i Farsø den 11. marts. Det var også min agt at indfinde mig, men torsdag aften er jeg til koncert i Silkeborg med Ten Years After, og jeg returnerer først fredag. Og da man jo skal stå tidligt op, for at høre dine foredrag, må jeg nok satse på et andet tidspunkt. God fornøjelse på fredag.

Jesper Hansen sagde ...

Og næste gang er søndag den 13. marts i ældresagen i Løgstør. Her har hedvig endda en lille finger med i spillet...