tirsdag den 19. oktober 2010

Bent Betjent på jagt

Det blev en spændende aften, da vores gode ven Bent tirsdag aften fortalte om sine oplevelser gennem et langt arbejdsliv inden for politiet i Grønland. Det skete ved et møde i Foreningen Norden i Brovst.
Bent gik på pension for et par år siden og flyttede til Asaa sammen med Ulla, som er en af Dinas gode veninder. Han får blandt andet pensionisttilværelsen til at gå med at holde foredrag om sine oplevelser i det grønlandske politi - krydret med gode jagthistorier, for han er også en passioneret jæger, som har nydt godt af den gavmilde grønlandske natur.
Jeg fornærmer næppe nogen ved at sige, at aftenen blev en de mere blodige i den ellers fredelige forening af nordister, for som politimand har Bent jo set bagsiden af det grønlandske samfund - en trist historie præget af vold og misbrug. Men i de små samfund er det svært for skurkene at gemme sig - og det er med til at gøre opklaringen nærmest bizart nem. Da han i nogle år arbejdede i den sydgrønlandske by Qaqortoq, vendte hans kontor ud mod torvet - og når han ønskede at tale med af byens forbrydere, kunne han såmænd bare stikke hovedet ud af vinduet og kalde på vedkommende.
Bent er netop kommet hjem fra en jagttur i Grønland - og står hans jagthistorier til troende, så er det næsten lige så nemt at jage rensdyr og moskusokser. Der er bare en hage ved det. Når dyret er skudt, skal det altså også slæbes hjem. Det kræver sin mand at slæbe 30 kilo moskuskølle gennem 10 km uvejsomt fjeldlandskab. Men det er jo heller ikke alting, der skal være lige nemt. Man kan læse mere om Bent på hans hjemmeside.
Jeg har ikke oplevet så drabelige ting som Bent - til gengæld har jeg rigtig mange sjove historier fra tiden i Grønland, som jeg gerne tager ud og fortæller. Har det interesse, kan du kontakte mig via kommentarfeltet eller e-mail-adressen til venstre.

Ha' det
Jesper

2 kommentarer:

papagreenfoto sagde ...

hej

Det kræver sin mand at slæbe 30 kilo moskuskølle
uha da , jeg håber sku da han også slæbte/ bar de resterende godt 200 kg , som sådan et dyr vejer , og IKKE kun den ene kølle ;-))))

Jesper Hansen sagde ...

Hej Brokholm
Dette er ikke et jagtleksikon og episk set er det flintrende ligegyldigt om dyret vejer 30 eller 300 kilo.
Jesper