torsdag den 25. august 2016

En blandet sandhandel

Skulpturer i sandet

Temaet for årets sandskulpturfestival er dyr - og her ser vi
en letforståelig parafrase over en ulv i fåreklæder.
Forleden var jeg på besøg i Skulpturparken Blokhus, der nok mest er kendt for de årlige sandskulpturfestivaller.

Det er lidt falsk reklame og lånte fjer, når parken kalder sig "Blokhus", for den ligger i Hune - og Hune er altså ikke Blokhus, hvad et kig på boligpriserne hurtigt vil afsløre.

Jeg harofte kørt forbi stedet og sidste år kunne man blandt andet beundre en gigantisk sandskulptur ud mod vejen. Men i år er der sat hegn op, og man må til lommerne, hvis man vil ind.

Jeg blev egentlig lidt overrasket, da jeg kom ind bag hegnet, for den gamle idrætsplads til Hune Skole er faktisk en dejlig og fredfyldt oase - og jeg forstår sådan set udmærket, at man har lukket af mod Vesterhavsvej, der er voldsomt trafikeret. Der er også plantet til med mange blomster og buske - og jeg kan snildt forestille mig, at der også kan være hyggeligt om aftenen, hvis nu man lejer hele baduljen og holder en fest i den gamle skole, der nu er omdøbt til kulturhus. Og hegnet gør jo det hele ganske velegnet til børnefamilier.

Skulpturdelen er delt op i to afdelinger, dels den med sand og dels en række kunstværker udført med motorsav på træstød. Altsammen med et stærkt naturalistisk udtryk og sikkert med en bred folkelig appel. På trods heraf forekommer det mig, at den kunstneriske oplevelse alene næppe retfærdiggør entreen på 60 kroner.

Men alle initiativer, der kan skabe økonomisk aktivitet i vores dejlige udkant, bør naturligvis støttes - og som sagt er der dejlig ro og fred i parken nu, hvor vi er uden for sæsonen.
Denne skulptur er lidt uden for nummer - og rummer rigelige muligheder
for fortolkninger, for mon ikke det er en politiker, vi her ser på piedestalen?
Skulpturparken byder også på en hval. Ikke den strandede fra Blokhus,
men lavet af sand nok til at lave en strand.

2 kommentarer:

Karl Schytz sagde ...

Skulpturen, som sagtens kan væren en politiker, såvel som den kan være alle os andre, er, ægte eller kopi, Jens Galschiøtz´ "Den indre Svinehund"
Som led i en kunsthappening lavede Jens Galschiøtz i 1993 20 eksemplarer, der iløbet af en dag blev opstillet i 20 forskellige europæiske byer, heraf 4 i Danmark: København, Odense, Herning og Aarhus.
Flere steder blev de fjernet, genopsat, flyttet m.v., men nu står de fleste vist nok på offentlige pladser rundt omkring i de europæiske byer.

http://www.aidoh.dk/art_and_events/mib/dkmibdok.htm

Jesper Hansen sagde ...

Hej Karl - tak for oplysningen. Det var interessant, og det bragte min hukommelse på gled - for jeg havde et eller andet sted i hukommelsen en fornemmelse af, at jeg havde set den før.