mandag den 27. februar 2012

En forårsdag i paradisNu er der forår i luften. Søndagen bød på det mest vidunderlige forårsvejr, fuglene synger, kurtiserer, bygger reder og er i det hele taget i et imponerende humør.
Jeg noterede, at der er både musvitter, blåmejser og skovspurve, som seriøst overvejer at flytte ind i havens fuglekasser.
Imponerende er det også at følge gåsetrækkene, der passerer lige over parcellen. Cirka hvert minut hele morgenen blev stilheden brudt af store flokke af sangsvaner, knopsvaner og gæs af alle varianter. På billedet en flok canadagæs på vej ud for at rydde bondens ager for alt spiseligt. Egentlig en invasiv indvandrer, men på en dag som søndagen tolererer vi dem allesammen.
Det spirer og gror i alle havens hjørner. Ukrudt selvfølgelig - og også det får lov at blive stående lidt tid endnu. Men det bedste er alle forårsblomsterne. Vintergækker, krokus og så min yndling, erantis. Erantis er fire år om at udvikle sig fra et undseeligt frø til en lille blomst - og hører derfor hjemme i gamle haver. Da vi jo kun har haft haven i tre år, vil der endnu gå en rum tid, før vi får et helt flor af denne skønne blomst, men jeg snød sidste år og plantede nogle gamle rodknolde ude under bøgen - og det ser ud til, at de klarer sig godt.
Dagen er tiltaget med tre timer og tre kvarter her på Øland.

Ingen kommentarer: