mandag den 3. januar 2011

Skabsentreprenør

Jeg plejer jo at kokettere med, at jeg er skabs-entreprenør, men mandag kom der virkelig vægt bag ordene.
Sagen er den, at vi i bryggerset har et gammelt almueskab, som vi har overtog sammen med huset. Skabet har stået på stedet i adskillige år og nærmest virket som en slags dør til den gamle fyrniche, som jeg bruger til opbevaring af vin og så'n.
Men i julegave gav min søster mig et forhæng til at hænge op foran nichen. Det er et flot forhæng syet og broderet efter alle kunstens regler, så det ville være synd at hænge det op bag et gammelt skab. Altså måtte skabet holde flyttedag til den modsatte side af bryggerset.
Når man er alene om jobbet, er det faktisk lidt af en opgave. Men det værste var næsten, at da skabet var flyttet, var det åbenbart, at væggen bag ikke var blevet kalket i adskillige år. Så det var bare med at komme i gang med spartlen og kalkekosten.
Men da det så var gjort, stod det også klart, at der manglede fodliste på væggen og at der var nogle huller i gulvet. Hullerne dækkede jeg ved at montere et dørtrin ind til nichen - og fodlister kan man jo købe færdigmalet i tømmerhandlen. Så var der bare tilbage at hænge en reol op og finde en loftslampe på værkstedet. Men det, der skulle have været lidt banal ommøblering endte altså med at være et helt lille projekt, som jeg først var færdig med ved femtiden om eftermiddagen - og da havde jeg været i gang hele dagen.
Det færdige arbejde blev fejret med en rigtig håndværker-Chablis - den med skrueproppen.
En af grundene til, at jeg gerne ville skabe lidt mere luft om forhænget, er, at min søster er en rigtig kunstner med nål og tråd. Det er et af hendes varemærker, at hun forsyner sine arbejder med et broderet citat eller lignende. Således også forhænget til min "vinkælder", hvor hun citerer den berømte gourmet og forretningsmand Louis Vaudable (1902-1983), der gennem en menneskealder var ejer af den berømte pariser-restaurant "Maxim's".
Louis Vaudable skulle en gang have udtalt: "Et måltid uden vin er en dag uden solskin".

Jesper

1 kommentar:

Per Gissel sagde ...

Hej Jesper
"Et måltid uden vin er en dag uden solskin".. fik mig til at tænke på et restaurantbesøg i Roma.
Jeg sender lige en mail med et par fotos .. så får du den italienske version.
/Per