Sidste søndag fik vi jo bacalao. Det er en portugisisk ret med klipfisk, som er ret populær i Nordnorge. Angiveligt skulle retten være indført af de portugisiske fiskopkøbere på Lofoten i 1800-tallet. Klipfisk har altid været en populær ret i det katolske sydeuropa, hvor man jo ikke må spise kød i fasteperioden.
Retten er egentlig forbløffende enkel at lave. Man tager noget klipfisk, der udblødes i flere hold vand i et døgns tid. Klipfisken skæres i tern sammen med kartofler, løg, gulerødder og peberfrugt samt et par dåser flåede tomater. Altsammen lægges lagvist i en gryde, krydres med salt, peber og masser af hvidløg. Det overhældes med en blanding af halvt vand, halv olivenolie, så det er knapt dækket. Hele herligheden koges ved svag varme i en times tid - uden omrøring, hvorefter retten er klar til servering med flutes og kølig hvidvin. Velbekomme.
Ha' det
Jesper
Min egen frokostavis
12 timer siden
Ingen kommentarer:
Send en kommentar