søndag den 19. april 2015

Slet ik' så ring'

Weekend i haven

Nu begynder bålhytten at lugte af førdigt arbejde.
Loftet er lukket. Nu mangler kun lemmen til hemsen.
Weekenden har budt på masser af sol og en strid kølig østenvind. Så vejret har i det store og hele været godt - bare man holdt sig i bevægelse.

Det har vi så gjort. De sidste kartofler er lagt, samtidig med at de tidlige kartofler nu begynder at titte op af jorden under plastikken.

Det er også blevet til en tur rundt i plænen med tidseljernet, men det er en ulige kamp. Overalt spirer der mælkebøtter frem. Hver gang man fjerner en, får man øje på to andre.

Om to måneder er der kartofler her.
De fleste af naboerne har da også haft gang i græsslåmaskinerne, men det er nu for tidligt. I plænen har vi både vintergækker, krokus og påskeliljer. De skal gerne i gang med at visne, før jeg for alvor kaster mig over græsslåningen. Det er mit valg, og det sparer mig for en masse arbejde, samtidig med at det giver især krokus og vintergækker lejlighed til at sprede sig, så der bliver endnu mere at glæde sig over næste forår. Jeg regner helt bestemt med, at plæneklipperen kan holde vinterferie indtil pinse. Pinsen falder godtnok lidt sent i år, så det kan være, at det bliver mere høslet end det bliver græsslåning.

Jeg har taget et ordentlig høk med bålhuset denne weekend. Jeg er færdig med loftet, har monteret stern og vindskeder, så nu er det efterhånden kun pyntetingene, der mangler. Lidt lister, kapsler på vindskederne, lemme til hemsen. opsætning af solceller og lys samt almindelig oprydning.

Det har holdt hårdt. Da jeg gik i gang, regnede jeg helt bestemt med at være færdig ved juletid. Men sådan går det jo sjældent. På trods af den milde vinter har klimaet alligevel været en hård medspiller, og mange gange er det gode arbejdsvejr faldet på dage, hvor jeg ikke har haft tid til at udendørssysler.

De kommende dage byder på endnu en uges fotokursus, og næste lørdag skal jeg til København, så der sker nok heller ikke alverden i den allernærmeste fremtid.
Forsytiaen er overvældende i sin blomsterpragt. Det er i ørigt
 buske af egen avl - plantet som stiklinger i 2010.

Ingen kommentarer: