fredag den 30. marts 2012

Firsermad

Vi er ved at få en dårlig vane i Øland Sildelaug. Vanen handler om den treretters - som altså altid er en stor fornøjelse, men det er spørgsmålet, om figuren kan holde til det.
Torsdagens møde bød på et herligt gensyn med en af firserkøkkenets helt store specialiteter - den fyldte avocado. Enkel og ligetil, men altid velsmagende.
Hovedretten var en gryderet tituleret Ølandsgryde. Egentlig er gryderetter vel ganske tidløse, men jeg synes alligevel, at den var stærkt firserinspireret med cocktailpølser, mørbradstykker, bacon og masser af fløde. Og tilbehøret, som var Uncle Ben's 10 minutters kogeris, var i hvert fald en ren firser - ikke noget med fine jasmin- eller basmati-ris her.
Desserten var i den lette ende - is simpelthen.
Det var petanquemesteren SEP, der dirigerede aftenens tropper og havde kreeret menuen. Det var nem mad, så der blev også tid en god, lang og hyggelig gang mandfolkesnak i skolekøkkenet på Øland Medborgerhus.

Ingen kommentarer: