torsdag den 22. december 2011

Julehilsen til Grønland

Torsdag aften var det tid til Danmarks Radios traditionsrige Julehilsen til Grønland - og selvfølgelig sad jeg bænket foran skærmen, spændt på at se om der der skulle være kendte ansigter - og så for at tage den mindst lige så traditionsrige tudetur, når programmet slutter med Grønlands "national-julesalme" Guuterput.
Det er hård kost med et voldsomt masochistisk islæt, når man frivilligt udsætter sig for denne salme. Den er smuk, meget smuk - og den berører sindet i en sådan grad, at man ofte ser selv trænede korsangere have problemer med at tåle mosten. Du kan læse lidt mere om salmen her, hvor du også finder et link til en indspilning fra den smukke, gamle koncertsal i det nu nedlagte radiohus på Rosenørns Alle.
Ellers var aftenens udgave af Julehilsen til Grønland en af de bedre. Programmet har ind i mellem været skæmmet af nogle temmelig kiksede indslag - men her kørte det derudaf under Julies myndige ledelse, selv om jeg måske nok fandt Dodo og Benny Andersens optræden en smule umotiveret.
Ellers vil jeg bare benytte lejligheden til at sende min egen personlige hilsen til alle i og fra Grønland samt ikke mindst alle med tilknytning til denne dejlige ø.
Billedet er fra arkivet - nærmere bestemt fra julehilsenen i 2003 til venner og forretningsforbindelser fra Nuup Kommuneas daværende informationsafdeling. Det var et stærkt hold med fra venstre bloggeren selv, Elisabeth, Jens og Kenneth.
Juullimi pilluarit!