mandag den 11. juli 2011

Vesterhavsmarchen

Søndag løb den årlige Vesterhavs-march af stabelen - i år nummer 40 i rækken.
Som sædvanlig var det Sct. Georgs Gilderne i Aalborg, som stod bag det festlige arrangement - og som sædvanlig var det 8. gilde - mit gilde - der stod for den navnkundige "Midtvejs"-bodega, hvor tørstende sjæle og hunde kunne få sig lidt vederkvægelse på den lange march i form af fadøl og pølser.
Marchen havde i år samlet cirka 1100 betalende deltagere, der altså betaler for at gå en kortere eller længere strækning på stranden mellem Blokhus og Løkken.
Marchen er altid en rigtig folkefest med rullende underholdning og festlige supportbiler, hvor vandringsfolkene kan få et lille lift og en lille en til halsen. Jeg har en lille teori om, at Danmark formodentlig er det eneste land i verden, hvor man kan gennemføre en march siddende på ladet af en lastbil - men festligt er det jo. Nok er det mest for motionens skyld, at man vandrer, men man behøver jo ikke at være fanatiker.
Vejret var det, som vi bedst beskriver med ordet "frisk". Det var ikke kvælende hede, men godt med luft fra skiftende retninger, så der, hvor der var læ om morgenen, luftede det faktisk ret voldsomt sidst på dagen.
Men alt i alt en god dag, som har givet det nordjyske sommerland en god og sund rød kulør på kinderne.

Jesper

Ingen kommentarer: