lørdag den 27. november 2010

Historier fra Grønland

14 år boede jeg i Grønland. Det er lang tid - og der er sket meget i denne årrække. På det store plan var det en periode, hvor Grønland fandt sine ben som nation, og på det personlige plan havde jeg fuld fart på. Ikke mindst med et job først som redaktør af personalebladet i Grønlands største supermarkeds-kæde og senere et andet job som informationschef og borgmesterens spindoktor i Nuuk kommune. Læg dertil en masse oplevelser med viljestærke grønlandske kvinder, fiskestangen, spejderne og Tivoli i Nuuk.
Jeg har længe haft lyst til at dele mine oplevelser med andre - og onsdag aften var jeg inviteret til at fortælle om det i et af Aalborgs Sct. Georgs Gilder. Jeg vil ubeskedent hævde, at det var lidt af en succes. Folk grinede de rigtige steder - og bifaldet var stort.
Til formålet havde jeg været i mine arkiver og fundet nogle af de mange fotos fra tiden i Grønland. Det er billeder af mennesker, jeg mødte og store og små begivenheder. Hvert eneste billede bidrager med en historie - sjov, underfundig, skør, tankevækkende - og er med til at tegne et samlet billede af en ung nation i hastig udvikling fra Klondyke til velfærdsstat. Hovedvægten ligger på alle de historier, som man aldrig møder i pressen og bidrager forhåbentlig til, at danskerne opdager, at Grønland er meget mere end druk og sociale problemer.
Er du medlem af en forening eller et andet forum, som står og mangler en foredragsholder til en munter og oplysende aften, er du meget velkommen til at kontakte mig, telefon 98130201 eller e-mail djepster@gmail.com. Hvis det skal være lidt festligt, kan jeg eventuelt kombinere foredraget med en demonstration/smagsprøve af en ægte, grønlandsk kaffe.

Vi ses
Jesper

Ingen kommentarer: