mandag den 22. februar 2010

Margueritruten

Margueritruten er blevet kaldt Danmarks længste seværdighed. 3.500 kilometer ad Danmarks smukkeste veje - gennem bakke og dal nær Frejas sal, langs kysten og gennem skove - et genialt påfund for det moderne menneske, som ønsker at opleve vort land, når det er smukkest - set fra enten en bilrude, en cykelsadel eller til fods.
Jeg er så priviligeret, at jeg bor bogstaveligt talt midt i alt dette - og kan nyde det, hver gang jeg kører til bageren om morgenen.
Der findes adskillige hjemmesider på nettet, som præsenterer de mange seværdigheder langs Margueritruten. Pæne hjemmesider, som ønsker at give landets turister det allerbedste indtryk. Men fælles for alle disse hjemmesider er også, at det altid er sommerdanmark, som vises på billederne. Det er, som om vort land kun har noget at byde på, når bøgen spejler sit åsyn grønt i bølgen blå. Men der findes også et andet Danmark - og det ligger også på Margueritruten.
Det er vinterdanmark. Og det har vi jo rig lejlighed til at nyde netop i disse dage. Så her er altså tre billeder, hvor bøgen endnu ikke er grøn, og hvor frosten kuer det lille land. Men smukt er det nu alligevel.
Velkommen i det hvide!

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: