mandag den 22. februar 2010

Hovsa...

Søndag eftermiddag var jeg i Aalborg Lufthavn udsat for en bizar hændelse, som forsinkede min hjemtur en smule, og som tydeligt viser, hvorfor det er så svært at tjene penge i flybranchen.
Hele systemet med at få fly i luften og ned igen er så kompliceret og med så mange muligheder for at lave fejl, at det faktisk er helt utroligt, når et fly lander til tiden.
Umiddelbart før en MD-82 fra SAS skulle lande i den nordjyske lufthavn, landede der en Airbus A-330 fra My Travel, som skulle fragte 250 solhungrende nordjyder til Thailand.
Nu er Airbussen lige et nummer større end de fly, som normalt lander i lufthavnen, og da flyet skulle dreje af fra landingsbanen gik det galt, for taxibanen hen til terminalbygningen var simpelthen ikke ryddet for sne i den nødvendige bredde. Så der - midt på bane 08 - holdt der en kæmpestor Airbus og spærrede, så SAS-maskinen ikke kunne lande. Nu er nordjyder jo ikke tabt bag en vogn, så man fik hurtigt ryddet taxiwayen, og SK 1213 kunne lande med cirka en halv times forsinkelse.
Jeg går ud fra, at der er en eller anden, der går rundt med meget røde ører i Aalborg Lufthavn i dag.
I øvrigt skyldtes en stor del af forsinkelserne i Aalborg fredag faktisk ikke snevejret, men at man havde glemt at bestille deicing-væske, så de røde ører står nærmest i kø i lufthavnen. Mon ikke det er tid for lidt selvransagelse?
På billedet ser du My Travels A-330 på standpladsen i Aalborg. Den fylder faktisk for to af de fly, som normalt lander der. Sammenlign eventuelt den ene motor med lastbilen i baggrunden for at få et indtryk af størrelsen.
Forsinkelsen betød, at jeg missede flyet til Trondheim og videre til Bodø og Tromsø, men med vanlig SAS-effektivitet var jeg allerede ved ankomsten til København booket om til et fly til Oslo og derfra videre, så alt i alt endte miseren med, at jeg kom hjem 20 minutter senere end planlagt. Hurra for SAS og de altid smilende, effektive og hjælpsomme medarbejdere.

Ha' det
Jesper

P.s. Jeg fik forresten også tilbudt et lift med et SAS-crew i personaletaxien fra hotellet til lufthavnen lørdag formiddag i Aalborg. De er altså flinke hos SAS.

Ingen kommentarer: