lørdag den 27. februar 2010

En husejers genvordigheder

Vi har de seneste dage hørt den ene gruopvækkende historie efter den anden om tage, der er brudt sammen på grund af de store snemængder. Det er jeg nu ikke så bekymret for. Jeg har tegltag, og det vejer i forvejen temmelig meget og har samtidig en relativ høj rejsning, så et direkte sammenbrud er der nok ikke den store risiko for.
Men lørdag var det tøvejr - og forårsfornemmelserne var der helt klart, så jeg måtte finde på et påskud for at være udendørs. Og så kunne jeg meget belejligt lige få lidt af sneen ned fra taget og samtidig rense tagrender.
Problemet med sneen løste nu hurtigt sig selv. Kort tid efter at jeg tog billedet her, skred al sneen ned ad taget - helt af sig selv.
Tilbage var at rense tagrenderne - og det viste sig faktisk at være et genialt tidspunkt at gøre det på. For tagrendernes indhold var stadig delvist frosset, så i stedet for at bøvle med at samle blade og pladder op, var det bare at løfte indholdet - en isstang - ud af tagrenden, og vips - så var den faktisk så ren, som da den var ny.
Så det er da et tip til opslagstavlen. Husk at rense tagrende den første dag med tøvejr - så har husejeren i hvert fald en genvordighed mindre.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: