onsdag den 13. august 2008

Den ultimative feriedrøm
For de fleste mennesker står et krydstogt - gerne under sydlige himmelstrøg - som den ultimative, men også uopnåelige drøm om en luksusferie. For andre er et krydstogt i Middelhavet eller Caribien så trivielt, at der skal nye boller på suppen.
Derfor vælger mange ældre velhavende amerikanere og tyskere et krydstogt i Arktis som deres once-in-a-lifetime oplevelse. Den norske vestkyst har i mange år været et populært krydstogtmål, men også fjernere steder som Svalbard og Grønland oplever i disse år en eksponentiel vækst i krydstogtsturismen.
Med vores lille hus ned til Straumsfjorden syd for Tromsø ser vi dagligt disse mastodonter af sejlende luksushoteller komme forbi. Vi forstår udmærket, hvorfor turisterne er så vilde efter at opleve området - se blot på billedet. Men samtidig tænker jeg ofte på, hvad de sejlende turister snakker om, når de passerer vores ydmyge bolig. Jeg forestiller mig replikker som denne fremsat med skinger amerikansk kvinderøst: "Oh, look at all those hardworking natives in their small cottages. And look at those beauteful gardens. I wonder what they are doing here in the wintertime..."
Ja, de skulle bare lige vide. He-he.

Ha-ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: