søndag den 27. juli 2008

Støt står den danske sømand

Søndagen har været præget af pænt vejr og absolut vindstille. Altså lige præcis en god dag til en god lang sejltur rundt i bugten.
Vi tog hjemmefra ved halvsyv-tiden. Vejrudsigten var lovende og vejret var godt, så der var sådan set ingen grund til betænkeligheder.
Vi sejlede til grunden syd for Rya, hvor vi plejer at fiske. Vi fangede tre rødfisk, fem torsk og et større antal sej, hvor en af dem - og det var selvfølgelig Dina, der fangede netop den - fortjente betegnelsen storsej. Det er netop den store forekomst af storsej, der gør Straumsfjorden til et attraktivt fiskevand. Baljen var fyldt i løbet af et par timer, men vejret var simpelthen alt for godt til at sejle hjem i.
Så vi drev lidt rundt i bugten og hyggede os med madpakken og den medbragte kaffe - og var først i land igen ved totiden. Godt trætte, men også mætte af en rigtig god dag til søs.
Eneste problem var, at fjorden er temmelig befærdet af coastere og krydstogtskibe, så på trods af det spejlblanke vand fik vi os et par ordentlige vippeture. Men i det vejr er det jo ingen kunst at leve op til Danmarks stolte traditioner som søfartsnation! En god dag som jeg tror, vi længe vil snakke om.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: