mandag den 28. juli 2008

Nye poteter

Forleden så jeg "Smagen af Danmark" med Claus Meyer. Den mand har virkelig problemer med mundvandet, når han taler om mad. Det sås tydeligt, da han serverede nye kartofler i programmet. Men jeg vil tilgive ham. Nye kartofler er virkelig en kulinarisk delikatesse af de helt, helt store...
Kartoffelplanterne i haven begyndte at blomstre for en uges tid siden. Det er jo et godt signal om, at der er ved at være nye kartofler i jorden.
Her til aften skulle det så være - årets kartoffelpremiere. Med spænding satte jeg spaden i jorden og lettede den første plante. I antal var høsten ikke imponerende, men kartofler, det var der, og de var både pæne og store.
Jeg gravede to forskellige steder i kartoffelrækkerne, og som det ses, fik jeg både nogle normale hvide kartofler - og så en speciel norsk sort, som har blåt skind. Men bortset fra farven, så er de altså helt normale.
Og som de nye kartofler dog smagte. Serveret med nyfanget sejfilet og friskhakket persille. Det var rigtig sommermad. Fås simpelthen ikke bedre.
For Dina var det en helt ny oplevelse. Hun har aldrig smagt friskopgravede kartofler før - og hun fortalte, at hun aldrig helt havde forstået, hvorfor danskerne i Grønland altid snakkede så meget og så drømmende om nye kartofler. Sådan må det nødvendigvis være i et land, hvor kartoflerne er tre uger undervejs med skib fra et fjernt, fjernt land. Men nu er hun med i fanklubben.
Jeg vil bare nøjes med at tilføje et højlydt Meyersk: Uuhm, mums...!

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: