torsdag den 16. april 2015

Fotokursus

Tilbage til basis

Vi har blandt andet lært at lave produktfotos af
 ædelstene. I mangel af diamanter og rubiner blev en transparet
James Bond-bold med glimmer brugt som produkt.
 Hele ugen er gået med kursus. Jeg har besluttet mig for at bruge en del tid her i foråret til at få skik på mit fotoarbejde og få ryddet ud i nogle af de selvtillærte unoder og uvaner.

Der arbejdes i portrætstudiet.
For det er altså et fotokursus - ikke et redigeringskursus. Vi arbejder med teknik og ikke med teknologi - kun håndværket som drejer sig om at lave billedet færdigt i kameraet og ikke i computeren.

Det foregår på teknisk skole i Aalborg. Mange især yngre mennesker vil nok finde det en smule underligt at arbejde med det rene håndværk og terpe lukketider og blændetabeller, men jeg tror på projektet - og målet at tage lidt bedre billeder, når det virkelig gælder, og billedet ikke kan tages om. Derfor giver det mening at arbejde med rutinerne.

Mandagen stod på teori, tirsdagen på portrætfoto, onsdag på produktfoto og i dag torsdag har vi arbejdet med udendørs modeller under vanskelige og ukontrollerbare lysforhold. I morgen står den på landskabsfoto, mandag actionfoto, tirsdag pigemodeller i studie og så videre - indtil vi slutter næste fredag med en lille udstilling.

Produktfotos med mad tager en frygtelig tid at lave...
Til juni tager vi så to uger igen med det samme indhold - bare sværere og flere opgaver - og så er målet et certifikat som semiprof.

Holdet er på ni elever, nogle med få års erfaring og andre halv- og helgamle som jeg. Fælles for os alle er, at vi på den ene eller anden måde arbejder med fotografering i forbindelse med vort arbejde - og altså gerne vil være lidt bedre end de glade amatører.

Det bliver vel til et par hundrede skud om dagen, mens vi arbejder med store og små flashes, softboxe, reflektorskærme og det forhåndenværende lys - og det var først her til aften, jeg lige fik tid til et gennemsyn. Her er et par smagsprøver...
Once upon a time...

Ingen kommentarer: