onsdag den 14. november 2012

Fra arkivet: Valg

Portræt af en mikrofonholder

Den 3. april 2001. Kommunalvalget i Nuuk er netop åbnet.
På fotoet ses foruden undertegnede og Franklin
Høegh-Olsen kommunalbestyrelsesmedlemmerne Olga
Poulsen, Aggooraq Lynge og Inga-Dora Gudmundsdottir.
For nogen tid siden modtog jeg en såkaldt notifikation fra Facebook - angiveligt fordi jeg blevet "tagget" på et billede.

Det viste sig, at den grønlandske fotograf Leiff Josefsen havde oprettet et fotoalbum med nogle af hans mange pletskud - og deriblandt et foto fra det grønlandske kommunalvalg den 3. april 2001.

På billedet er jeg i gang med en direkte reportage til Radio Nuummiunut fra afstemningsstedet - umiddelbart efter åbningen kl. 9.00. Jeg interviewer afstemningsleder Franklin Høegh-Olsen, der fortæller lidt om, hvordan dagen vil komme til at forløbe.

Det var i øvrigt ikke det eneste interview, jeg lavede med Franklin den dag - og det kom der faktisk en sjov historie ud af. Franklin Høegh-Olsen var skatteinspektør i Nuuk og kendt for sin notorisk enestående, næsten fotografiske hukommelse, der blandt andet også omfattede hans store interesse for Elvis Presley.

Da jeg sluttede interviewet, rundede jeg derfor af med at fortælle, at vi skulle høre en sang med Elvis, som i hvert fald var temmelig aktuel for de opstillede politikere: "It's now or never". Til min store forbløffelse kunne Franklin så tilføje, at det netop denne dag faktisk var nøjagtig 41 år siden, at Elvis indspillede sangen.

Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal bruge det til - men jeg vil i hvert fald efter denne tildragelse altid kunne huske, at "It's now or never" er indspillet den 3. april 1960.

Fra åbningen af Folketingsvalget i Nuuk
den 20. november 2001.
Jeg har rodet lidt rundt i mit arkiv for at se, om jeg selv havde billeder fra kommunalvalget i 2001. Det var desværre ikke tilfældet, men til gengæld fandt jeg et billede fra åbningen af Folketingsvalget den 20. november samme år. På billedet ser man yderst til venstre i midten i en grøn jakke pressefotograf Leiff Josefsen - og på den måde har jeg sådan set gengældt billedet fra Facebook.

 Der skal i øvrigt være kommunalvalg i Grønland næste gang den 2. april 2013.

Ingen kommentarer: