lørdag den 20. november 2010

Den første sneSå faldt sæsonens første sne.
Det var godtnok lidt af en overraskelse at stå op lørdag morgen og opdage, at min lille verden var blevet hvid. Ikke at vi ikke var blevet advaret af meteorologerne. Vejrstoffet er jo blevet hot stuff i medierne - og den meteorologiske journalistik bliver stadig mere skinger i jagten på meteorologiske fænomener, som er usædvanlige, farlige og foruroligende.
For nogle dage siden kunne en af de unge, kvindelige journalistspirer på Nordjyllands Radios morgenvagt ikke skjule sin begejstring, da hun jublende kvidrede, at det den pågældende nat havde været næsten rimfrost. Sludder og vrøvl - enten er der rimfrost eller også er der ikke rimfrost. Det er et af de begreber, som simpelthen ikke kan gradbøjes.
TV2 gik også over gevind denne morgen og kunne jublende meddele, at sneen er den tidligste siden 2003. Akja, det er såmænd også bare syv år, så noget særligt opsigtsvækkende er der vel ikke ved det.
Forresten er den danske rekord for tidlig sne fra 1952, hvor sneen faldt allerede den 14. oktober. Med den dato in mente forekommer den 21. november nu ikke særlig usædvanligt, farligt eller foruroligende.
Men al den hype omkring meteorologiske fænomener gør, at vi bliver blinde over for stoffet - og faktisk slet ikke hører efter den sensations- og underholdningsprægede præsentation af meteorologernes forudsigelser.
Derfor var det også lidt af en overraskelse alligevel, da der lå sne lørdag morgen. Aftenen forinden, da jeg gik i seng, var der nemlig ikke nogen særlige tegn i luften på, at det ville ende sådan.
Meget af sneen er da også tøet i løbet af dagen, men meteorologerne spår da koldere vejr i den kommende uge, så måske får journalisterne alligevel ret, når de spår vinterens komme.
Under alle omstændigheder er den første sne noget helt særligt. Den ser usædvanlig smuk og venlig ud - og glemt er sidste vinters forbandelser over sne. Den menneskelige hukommelse er jo som bekendt ganske kort.
Jeg startede dagen med en lang gåtur i omegnen med kameraet - men der var nu også gode billeder inden for parcellens grænser.


God vinter
Jesper

5 kommentarer:

Teuvo Vehkalahti sagde ...

Kivoja talvi valokuvia. Olen luullut että Tanskassa ei lunta olis olenkaan, aina viisastuu kun lukee blogeja. Ja onhan sinulla tuossa alempana myös lämikettä. Tule sinäkin katsomaan Teuvon kuvat blogi ja kerro myös kaikille kavereillesi miksi kannattaa käydä katsomassa Teuvon kuvat blogi. Samalla saadaan teidän maanne lippu nousemaan korkeammalle minunblogissa. Talviterveisin Teuvo Vehkalahti
FINLAND

Jesper Hansen sagde ...

Non comprendo....

Lyngby sagde ...

Hej Jesper Google translate er din ven i nøden ( så nogenlunde da):

VH
Per


Nice vinter billeder. Jeg har troet, at Danmark ikke sne jeg ville være alt, altid klogere, når du læser blogs. Og selvfølgelig vil du også blive lavere i denne lämikettä. Kom og se billederne Teuvo blog og fortælle alle dine venner, hvorfor du bør besøge Teuvo billeder blog. Samtidig giver dit lands flag, til at stige højere i min blog. Vinter Hilsen Teuvo Vehkalahti
FINLAND

Jesper Hansen sagde ...

Med en sådan oversættelse vil jeg næsten hellere stave mig gennem det finske med en ordbog. Desværre er det ikke kun oversættelsesmaskinerne, der oversætter med hovedet under armen! Forleden så jeg et engelsk program om nogle af anden verdenskrigs forsvarsværker. Her var den tyske Siegfried-linje (the Siegfried Line) oversat til Siegfried-løven. Ak ja...
Gad vide om lämikettä er noget frækt?

mvh
Jesper

Jesper Hansen sagde ...

Lämikettä er ikke spor frækt. I følge en af mine grønlandske kolledger skulle det betyde "at I får en god jul"...

Jesper