onsdag den 12. november 2008

Bøvs

Helt generelt mener jeg, at man kunne gøre mange børn en stor tjeneste ved at lade være med at føde dem. Det synspunkt er Dina naturligvis helt uenig i. Hun mener nemlig, at børn skal fødes, så der er nogen, der kan blive bedstemødre.
For tre uger siden blev Dina bedstemor for anden gang. Det var Rasmine i København, der nedkom med en velskabt dreng.
Dina har selvfølgelig besøgt både mor og barn, og hun kom hjem igen i sidste uge - med kameraet fuld af billeder. Og - undskyld mig - fantastiske beretninger om den lille uskyldiges velfungerende kropsfunktioner. Hun er lykkelig ved tanken om, hvordan dette lille væsen fandt ro i en ellers forstyrret verden på hendes skuldre - og straks takkede for bekvemmeligheden med en ordentlig bøvs af ufordøjet mælk ned ad ryggen på hende. Som man kan forstå, er alle normale begreber sat ud af drift - som det altid sker, når et barn bliver født. Store voksne mænd bøjer sig ned over den lille og siger: -guuu, guuu, gu, eller noget lignende småt begavet.
Det er utroligt og uforståeligt efter mine begreber.
Men nu skal det ikke være sådan, at man tror, at jeg er fuldstændig ufølsom over andre menneskers spontane glæde, så herfra skal der selvfølgelig lyde et velkommen til verden til det nye barnebarn - og et stort tillykke til bedstemor, aana, som det hedder på grønlandsk.

Ha' det
Jesper

1 kommentar:

Henrik sagde ...

tillykke til både mormor og pap-bedstefar.
Anne og Henrik