lørdag den 23. august 2008

Beachparty med rensdyrsteg

I den forløbne uge har jeg været til møde i Luleå i Arktisk Råds arbejdsgruppe for katastrofeberedskab. Et givende møde med mange spændende mennesker med en operationel indstilling til tilværelsen.
Onsdag aften skulle vi til den officielle diner, som altid hører med til den slags møder. Det blev et rigtigt beachparty i den lyse nordsvenske sensommerhimmel. På ægte nordskandinavisk vis startede man med vorspiel - f.eks. i saunaen og hottoppen. De mest seje var også ude at bade i den 15 grader varme Østersø. Enkelte af os nøjedes med at sidde på verandaen og nyde et par øl - men jeg havde paparazzi-gearet med, så jeg kunne tjekke stemningen i hottoppen. Det ser ud som om, at de har det sjovt, mens de bliver kogt som en flok suppehøns.
Selve spisningen foregik i en stor lavvu - en samisk tipee, hvor der blev stegt rensdyr på et bål i midten. Her var højt til loftet og plads til masser af sjov og ballade samt de nødvendige taler.
Rensdyrsteg er altid godt, men når man er inuit, så er det allerbedste, hvis man kan få knoglerne og spise marven.
En af deltagerne fra den canadiske delegation havde været på Systembolaget og der købt en kasse med fem liter Carlsberg. Hvad han lige overså i farten var, at det var en fustage til et fadølsanlæg, han havde købt. Men med hjælp fra den canadiske Coast Guard og en boremaskine kom der alligevel hul på kokusnødden. Få brøkdeles sekund efter at billedet var taget, stod der en voldsom stråle ud af fustagen.
Og så var der ellers øl til alle. I mangel af glas måtte man tage den frisk fra fad...
Torsdag middag kunne mødet så slutte med det obligatorisk gruppebillede. Taget i betragtning at der ikke er blevet sovet så meget den foregående nat ser de da egentlig meget friske ud.
Jeg er nu i Danmark og på vej til Brovst, hvor vi skal til fest i weekenden. Så må vi se om der kommer nogle billeder ud af det... God weekend.

Ha' det

Jesper

Ingen kommentarer: