lørdag den 28. marts 2015

Jubilæum

Fra vor egen verden

Dokumentation - ikke sort på hvidt, men orange på gråt:
2.000 blogindlæg er det blevet til på Dovregubben.
Egentlig er det lidt rystende... Men den forrige historie her på bloggen, den om hestemøget, er blogindlæg nummer 2.000 her på Dovregubben.

At det nogensinde skulle komme så langt, havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, da jeg i 2007 - nærmest for sjov - gik i gang.

Men blogs og blogning er blevet til lidt af en livsstil - og bidrager endda også til mit daglige underhold, da Dovregubben ikke længere er min eneste blog. Blogformatet er ganske enkelt at arbejde med, og det er mit indtryk, at blandt andet flere og flere virksomheder ser blogs som et godt supplement til de sociale netværk og øvrige kommunikationskanaler.

De foreløbigt 2.000 små og store blogindlæg gennem næsten otte år er et ganske enestående dokument over mit liv - dagbogsblade som sikkert aldrig var blevet skrevet, hvis ikke det havde været for det blogformatet, hvor kvalitet og kvantitet går hånd i hånd. Uden aktivitet - ingen læsere...

Ind i mellem har mine historier været ganske nørdede, for jeg elsker at fortælle en god historie - og med til en god historie hører jo også, at man godt må blive lidt klogere både af at skrive og læse den.

I modsætning til nogle af de mere højtprofilerede tema-bloggere, der typisk skriver om mode, mad og lignende, har jeg bevidst satset på en knap så stram redigering og min blog byder på lidt af hvert til havefolket, mad-entusiasterne, ornitologerne og almindelige hverdagsskildringer fra livet her på Øland.

Bloggen har givet mig mange sjove oplevelser - blandt andet som kilde til de mere etablerede media. For når man googler bestemte emner, dukker bloggen ofte op som et af de første. For eksempel er mine artikler om sparkstøttinger noget af det eneste, der er skrevet om emnet på dansk. Hvert efterår og vinter, når sneen falder, er der læsere, der skriver til mig og vil vide mere - blandt andet om det er muligt i det hele taget at købe en sparkstøtting i dagens Danmark.

Stort var det også i sommeren 2012, hvor min historie om, at leopardsnegle dræber dræbersnegle var blevet delt af en læser på Facebook. I løbet af et døgn voksede bloggens læsertal eksplosivt til adskillige tusinder - og jeg blev interviewet til flere media som dræbersnegle-specialist. Prikken over i'et var en lørdag aften, hvor jeg blev ringet op af en meget ihærdig norsk dame, som ville høre, om jeg ville sælge nogle af mine leopardsnegle.

Sådan til hverdag er der knap så meget hype omkring bloggen. Det daglige læsertal ligger meget stabilt - og har gjort det siden 2009 - på mellem 100 og 300 læsere. Det har jeg det fint med - og det er for mig grund nok til at fortsætte.

Så vi mødes nok igen her på siden - for fornøjelsen er helt på min side!

Ingen kommentarer: