søndag den 3. marts 2013

Alt godt fra havet

Tang som gødning

Asparges har hang til tang.
Dagen i dag har budt på rigtigt forårsvejr - og det har kriblet i fingrene for at komme i jorden. 

Men dels er jorden fortsat dybfrosset og hård som sten - og dels er der endnu mange nætter med minusgrader i vente, så det er lige tidligt nok.

For i det mindste at gøre et eller andet, der bare lugtede lidt af havearbejde, kørte jeg en tur ned til fjorden og hentede en sæk tang på Limfjordens bredder.

Tangen bruger jeg til at gøde mine asparges. Det er nemlig oprindeligt en strandplante - og den kan godt tåle lidt ramsaltet tang.

Forresten er der mange havefolk, der er begyndt at bruge tang til kompostering. Det skulle angiveligt indeholde mange sporstoffer, som er sunde for både planter og mennesker - og tangen lægger en dæmper på både utøj og ukrudt. Det sidste er sandt nok - og det er grunden til, at jeg dækker aspargesbeddet med tang. Det er lidt ligesom, når man lægger halm mellem jordbærrene. Så kan ukrudtet ikke spire. Asparges spirer til gengæld gerne - for spirerne her kommer jo nede fra den mørke blanding af muld og sand, som de er sat i. 

Nu blomstrer erantissen...
Ellers satte dagens sol gang i både vintergækker og erantis, der nu myldrer op af jorden. Og mon ikke vi også får krokusserne at se en af de nærmeste dage?

... Og vintergækkerne med.


Ingen kommentarer: