mandag den 5. september 2011

Øland-messen

Folk på Øland er ikke bange for at bestille noget, og mange har da også noget på hjerte.
Det fremgik tydeligt, da Netværk Øland lørdag var vært ved den årlige Øland-messe. Her havde øboerne mulighed for at vise produkterne af deres foretagsomhed. Dels i form af en række småvirksomheder, dels i form af forskellige foreninger, hobbies eller en kunstnerisk åre.
Vi var selvfølgelig også med. Dina med eksempler på grønlandsk kunst og husflid og undertegnede med en udstilling af fuglefotos og fotos fra Øland, som jeg også sælger som postkort. Naturligvis benyttede jeg også lejligheden til at slå et slag for foredragsvirksomheden.
Vi var også med til at sørge for, at de besøgende kunne få sig en lille en til ganen og en bid brød i kraft af vores medlemsskab af henholdsvis Øland Sildelaug og Madmøerne - og der var ikke ingen tvivl om, at netop det faldt i god jord hos øboerne.
Det var godt vejr på messedagen - og det var både godt og skidt. For det betød blandt andet, at en del af øboerne naturligt nok havde travlt i markerne og derfor ikke tid til at besøge messen - for høsten er jo en travl tid herude på landet. Det piver jeg ikke over - det er trods alt vigtigere at bjærge kornet end at høre om undertegnedes luksusproblemer med at fotografere en pipfugl.
Messen foregik i det nye Øland Medborgerhus - den tidligere skole, og åbningceremonien var derfor naturligt nok lagt i hænderne på tidligere skoleinspektør Hans Rask, der kunne fortælle om skolens mangeårige historie, som der altså blev sat punktum for i år.
Som altid sluttede vi med Ølandsangen, og det i en ganske pompøs udgave med støtte fra både Ølandsbanden - det lokale orkester - og ikke mindst Øland Karlekammerkor. Store som små sang med - og vi kunne derefter gå hver til sit i sikker forvisning om, at det havde været en god dag på Øland.

Jesper

Ingen kommentarer: