torsdag den 16. oktober 2008

Gulerødshøst

Søndag eftermiddag var det dejligt efterårsvejr. Det benyttede vi til at høste årets gulerødder og rødbeder.
Desværre var begge dele blevet sået lidt sent på sommeren, der jo som bekendt har været temmelig kølig, så vi kan ikke rigtig snakke om en jubelhøst - sådan i almindeligt høstudbytte, men vi er da blevet en del erfaringer rigere. Og det skal man bestemt ikke kimse af, som det hedder med en gammel talemåde.
Der er fem ting, der står helt klart, hvad angår gulerødderne - jorden skal behandles meget bedre, end vi har gjort, vi skal bruge mere gødning, gulerødderne skal såes tidligere, og så skal vi blive bedre til både at tynde mellem dem og holde ukrudtet væk.
Cirka en tredjedel af gulerødderne havde nået en acceptabel størrelse, men det var tydeligt at mange af dem var præget af de mange sten, der er i vores jord. Resten af gulerødderne var ikke større, end at de er gået i fryseren som karotter.
Rødbederne var et stort flop. Syltede hjemmeavlede rødbeder til leverpostejen kan der slet ikke blive tale om. Men det blev til en kasse småknolde, som vi kan rive og bruge i salaten i den kommende tid.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: