søndag den 5. juli 2015

Sommergriller

En god lørdag i familiens skød

Lækker, lækker smørmør kalvemørbrad på grillen. Foto: Henrik Jespersen
Mens vi spiste, var der McCartney
 på vinylen. Foto: Henrik Jespersen
Lørdag var det tid til familiens store sommer-komsammen - grillpartyet på Øland.

Det lyder voldsomt, men vi er i familien ikke mange - nærmest få - så mindre kan også gøre det. Vi er ikke flere, end vi kan sidde rundt om et havebord.

Egentlig skulle vi have startet festlighederne på Egholm, men mødestedet blev i stedet Gjøl Kro, hvor vi indtog frokosten i det strålende sommervejr.

Herefter gik turen via fugletårnet ved Ulvedybet til Nørremarksvej, hvor der blev tid til lidt øl, is og snak i krogene. Min nye bålhytte viste sig særdeles velegnet som et skygge- og hyggefuldt sladrehjørne, så snakken gik...

Ved halvottetiden gik vi til bords på terrassen ved spisestuen. I højttalerne var der vinyl-McCartney med en venlig hilsen til Roskilde. På bordet lagde vi ud med en klassiker: Crémant fra Loire behørigt ledsaget af stenbiderrogn, blinis, creme-fraiche og hakket rødløg.

Aftenens vært i gang med at flambere
ananas i pernod. Foto: Henrik Jespersen
Herefter stod den på rigtig grillmad. Små stykker kalvemørbrad brunet på grillen og ledsaget af lidt nye kartofler, fordi det nu engang er sæson for nye kartofler, kartoffelsalat efter min mors gamle opskrift og lidt grøn salat med gammeldaws mormordressing.

Til dessert fik vi årets signatur-dessert her i huset: Pistacie-pastis - pistacieis med pernodflamberet ananas.

Efter kaffen var festlighederne stort set forbi. Gæsterne var kørt og manden kunne sætte sig tilbage med lidt sjatter - Chablis og Riesling fra Alsace - og så nyde tonerne af TV2, der på samme tid optrådte på Nibe-festivalen på den anden side af fjorden i den ellers stille sommeraften. Der var åbenbart gang i den og jeg rockede lidt med på blandt andet Be bob a lu la, Det eneste hun ville var at danse og Bag duggede ruder.

Ved et-tiden var det sengetid. Træt og mæt efter en god dag i familiens skød.
Dagen blev indledt med frokost på Gjøl Kro.

Ingen kommentarer: