søndag den 22. november 2009

Oksehalesuppe

Oksehalesuppe er en af favoritterne her i huset. Det er simpelthen en herlig spise,
Desværre er det af en eller anden grund lidt svært at få fat i oksehaler i Danmark. Da vi boede i Grønland, kunne man få oksehaler i stort set alle supermarkeder - selv om det ikke lige er et typisk grønlandsk produkt. Måske hænger det sammen med, at der typisk spises meget mere suppe i Grønland end i Danmark.
Men lørdag spurgte vi slagteren i Brovst - og hun havde da to hele haler liggende i fryseren. Og så var det jo ellers bare md at komme i gang, for det tager sin tid at lave - mindst fem timers kogetid sammen med nogle fed hvidløg, et par løg og lidt laurbærblade, en dåse tomatpure samt salt og peber.
En halv times tid før oksehalerne er færdige, skummer man fedtet af suppen og tilsætter urter - gulerødder, selleri og porrer.
Det blev så samtidig til en premiere på porrer af egen avl. Vi troede egentlig, at vi havde porrer i fryseren, som skulle spises, inden vi begyndte at høste af vore egne, men de var altså spist. Så i den dunkle november-aften var der ikke andet for end at finde pandelampen og greben og så ud i haven og grave porrer.
Sådan en gang porrer af egen avl gravet frem i nattens mulm og mørke gør bestemt ikke suppen ringere.
En halv time senere var suppen klar til servering - og vi kunne indtage pladserne foran fjernsynet til en rigtig lørdagsaften-hygge. Sådan en dag er det værd at være til. Velbekomme.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: