tirsdag den 1. november 2016

Brand i nabolaget

500 halmballer i brand


Opdateret 2. november kl. 12 med aktuelle fotos fra brandstedet. Fjerritslev-egnen har på det seneste været hærget af en hel stribe af pyromanbrande, der især er gået ud over sommerhus-områderne ved kysten. Men også lader med halmballer har tilsynelandende været pyroman-mål.

Branden kunne ses milevidt i hele det flade
 område inden for Øland-Attrup-dæmningen.
Tirsdag aften kom det ubehageligt tæt på, da der var brand i en lade i Holmsø på vores side af hovedvejen mellem Brovst og Fjerritslev. Branden kunne ses milevidt, men heldigvis kom hverken dyr eller mennesker til skade.

Det vides endnu ikke, om branden har sammenhæng med de øvrige brande. Politiet skriver på et lidt ubehjælpsomt dansk i en pressemeddelelse:

"Kl. 1739 indgik der via 112 anmeldelse om brand i lade med halmballer, Holmsø ved Fjerritslev. Der er ikke fare for dyr eller mennesker, men laden står ikke til og redde. Brandvæsnet foretager en kontrolleret nedbrænding, der kan vare op til 2 til 3 dage. Årsagen til branden kendes endnu ikke, men bliver nærmere undersøgt af teknikere, om der skulle være en sammenhæng med de andre brande i området."
Der deltog mandskab og materiel fra Falck i Brovst, Fjerritslev,
Aabybro og Løgstør samt Beredskabsstyrelsen i Thisted.
Klokken 12 onsdag brænder det fortsat i halmen.
To brandvagter sikrer, at branden ikke breder sig,
mens halmen brænder ud.

Ingen kommentarer: