tirsdag den 8. maj 2012

Bøgens vennekreds

I maj går naturen sin grønne gang

Bøgens dunede bladspirer.
Det er et årligt tilbagevendende fænomen - så sikkert som Amen i kirken og egentlig bare udtryk for årets gang - men alligevel kan jeg ikke lade være med at forbløffes over bøgens spring her i maj.

Et studie i grønt.
Det er et sikkert element hvert år her på vore breddegrader - på bøgens vendekreds - og det gør alle danskere til en del af bøgens vennekreds.
Lige så grønt som en solnedgang er rød.
Det er banalt som en rødmende solnedgang og alligevel betagende som et krøyer-billede fra Skagen, når bøgen folder sit bløde løv ud over den danske skov. Her på egnen især i Oxholm-skoven, hvor de små skovveje forvandles til grønne tunneller gennem den for få dage siden så åbne skov.

Akkurat som solnedgangene kan jeg ikke lade være med at fotografere det - og i lighed med så mange gange før vil jeg også benytte lejligheden til at dele det med bloggens læsere. Måske er der ikke nogen særlig fotografisk værdi i billederne - men de er et sikkert tegn på, at nu er sommeren forestående.

Det kan godt være, at maj byder på både kulde og regn - men nu er den altså helt sikker. Hvis vi altså nogen sinde har tvivlet - her i bøgens vennekreds på bøgens vendekreds.

Ingen kommentarer: