søndag den 1. november 2009

Udfordringen

Lørdag aften satte jeg mig selv på en virkelig fotografisk udfordring. Desværre klarede jeg den ikke!
Men oplægget var ellers fint; Jyllandsposten kunne berette, at TV-distributøren Boxer ville arrangere et gigantisk lysshow fra de syv digitale sendemaster i anledning af, at Danmark gik væk fra analogt fjernsyn. Showet skulle bestå af nogle gigantiske lyskastere, som stråler tre kilometer op i luften og ville kunne ses i en radius af 20 km fra sendemasterne. Da jeg kun har syv kilometer til masten i Nibe, var det derfor en nærliggende tanke at forevige dette show med kameraet. Men Boxer sendte mig nærmest til knock-out.
Forestillingen var for det første næsten ikke til at se på den nævnte afstand, og desuden var lysintensiteten så svag, at det heller ikke var muligt rigtigt af fange strålerne med kameraet. Når dertil kom, at det var buldrende mørkt og overskyet, var selv en elementær ting som at stille skarpt noget af et problem.
Jeg fik regnet mig frem til, at en lukketid på fem sekunder ved 800 asa måtte være det optimale. Og så var det ellers med at skyde nogle billeder og håbe på, at et eller andet ville lykkes. For en sikkerheds skyld prøvede jeg med nogle andre lukketider - og billedet her, som er det eneste ud af 67 billeder, der giver lidt fornemmelse af lysshow er taget med 8 sekunders lukketid, asa 800.
Så konklusionen må være, at det, der på papiret lignede en rigtig god ide, blev en fuser. Den fotografiske lære er, at man ikke kan tage fornuftige billeder på syv kilometers afstand - uanset hvor gigantisk oplægget er.
Således belært kan vi gå videre til næste punkt på dagsordenen.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: