mandag den 23. november 2009

Reinkarnation og børnearbejde

Morgenavisen Jyllands-Posten udgiver på internettet et sladder- og modetillæg under navnet Blitz.dk.
Her er det ikke just evnen til at formulere sig på godt dansk, der plager medarbejderne. Således kunne man i Blitz.dk søndag læse følgende besynderlige rubrik: Seks uger efter sin fjerde fødsel stod hun der igen. Artiklen indledes med endnu en opsigtvækkende oplysning: Heidi Klum slap for at vise undertøj, da hun seks uger efter sin fødsel var vært for Victoria's Secrets årlige show.
Længere nede i artiklen kan den nysgerrige læser så se, at baggrunden for disse sproglige mærkværdigheder er, at fotomodellen Heidi Klum angiveligt skulle have født sit fjerde barn for seks uger siden. Det er altså ikke den skønne Heidis egen fødsel, der er tale om.
Artiklen er skrevet af en medarbejder ved hjemmesiden, som hedder Sarah Kott. Jeg har søndag mailet til hende for at få en kommentar - herunder også hendes syn på henholdsvis reinkarnation og børnearbejde. Jeg har desværre ikke hørt fra hende. Det skyldes vel, at hun ikke selv kan se fejlene.
Det er sørgeligt, at Danmarks største avis lægger serverplads og navn til sådan en gang sprogligt sjusk. Eller som min gamle engelsklærer Slej på gymnasiet deklamerede, når vi ikke havde styr på grammatikken: “Spot, spe, skam, skændsel og skandale!”

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: