Halv Pris
 |
Foto: John Eliassen |
Det mindede alvorligt om en Gevalia-reklame - hvilken kaffe byder du uventede gæster? - da jeg tirsdag aften uventet fik besøg af John Eliassen fra Sisimiut, der lige kom fordi på den trehjulede Harley sammen med fru Jakobine.
Nu havde jeg ikke Gevalia på lageret, så de uventede gæster måtte nøjes med almindelig Peter Larsens den grå. Men det gik nu også endda. For der blev udvekslet røverhistorier og minder i den helt store stil - og hyggeligt var det.
Det blev naturligvis også til en rundvisning i det lille hus på Øland - og stor var Jakobines og Johns begejstring, da de i galleriet på loftet fandt et billede af datteren Michaela. Selv om jeg ikke er udpræget sportsfotograf, er det et af de bedste fotos, jeg nogen sinde har taget. Fuld af ægte glæde og begejstring efter afslutningen på 160 kilometers skiløb.
Jeg kender "Halv Pris", som er Johns øgenavn i byggebranchen, helt tilbage fra mit første ophold i Sisimiut for godt og vel 30 år siden. Det blev til en del fyraftensøl - og da vi fandt på at oprette et madhold i aftenskolen, var det også med Johns firma, BJ Entreprise, som forklædesponsor - selvfølgelig, for John lider ikke af falsk beskedenhed.
Madholdet hed "Madlavning for finere mænd". Ikke helt tilfældigt, for de var der alle sammen: Forsikringsagenten, snescooter-importøren, værftsdirektøren, postmesteren, entreprenøren, tømrermesteren, politibetjenten og så selvfølgelig informationschefen. Festlige mænd som hyggede sig i de lange vinteraftener med god mad og vin i forsvarlige mængder. Afslutningsfesten, hvor også konerne var inviteret med, strakte sig over en hel weekend og gav stof til den lokale sladder og underholdning mange måneder efter.
Kaffemødet tirsdag blev så også en velvalgt lejlighed til lige at mindes kokken Bennie Nielsen, som var lærer på madholdet.
Han introducerede os blandt andet til Laks Baroque - en resteret med røget laks - som er en af de faste forretter i mit køkken. Efter de muntre år i Sisimiut, hvor Bennie var forpagter af Pub Raaja, flyttede han for 25 år siden til Maniitsoq, hvor han frem til sin død i januar var kok og hotelchef på Hotel Maniitsoq.
Det hyggelige kaffemøde sluttede på Naturcafeen på Gjøl. Det var det eneste sted, som havde åbent en tirsdag aften uden for sæsonen. Grillbar-schnitzel. Den smagte forbløffende godt - også selv om folk, der har gået på Madlavning for finere mænd, er bedre vant.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar