torsdag den 24. marts 2022

Sug og spul

Proppernes overmand


Så gik den ikke længere. Hele vinteren har jeg døjet med afløbene fra badeværelset, hvor der jævnligt har været tilløb til forstoppelse.

Hidtil har jeg klaret den ved at skylle systemet igennem, når rørene sagde mærkelige lyde, men tirsdag aften var det definitivt slut. Høj vandstand i toilettet og ingen resultater ved gennemskylning.

Så onsdag morgen måtte jeg gå den tunge gang til telefonen og tilkalde Niels fra Canada Maskinstation. Han kom med slamslugeren fluks, da morgentågen lettede - og så gik han ellers i gang med det helt store grej.

Det var ikke helt ligetil  og der skete intet under de første forsøg. Men efterhånden - for Niels er ekspert i den slags ting - fik han lokaliseret proppen til et rør under gulvet mellem toilettet og vaskemaskinen. Så blev der sat højtryk på. Gulvet i badeværelset lignede lort - undskyld udtrykket - men det virkede. Så nu er der hul igennem igen.

Niels klarer proppen - og jeg tager moppen. For nu har jeg så benyttet lejligheden til at få badeværelset gjort rent - det skinner som den berømte hvide tornado - og jeg kan gå på tønden vel vidende, at nu fungerer lortet...

Det skal det så helst gøre nogle år fremover. Og jeg tror på det. Sidst Niels var på besøg med slamsugeren var i 2014. Dengang var det afløbet fra køkkenvasken, der var problemet - og det har fungeret fint lige siden. Respekt for en god håndværker, der kan sit lort...

Ingen kommentarer: