mandag den 21. oktober 2019

Lidt godt fra haven

Kærlighed til blomster og mad

Hjemmestyret - fruen i huset - har en imponerende evne til at få noget helt fantastisk ud af havens mange blomster -og ofte på en ganske overraskende facon.

Tidligere har hun blandt andet lavet buketter af for eksempel porreblomster, og her i dag blev det så en buket af benved og strandasters, der lyste op på pladsen ved siden af fjernsynet.

Jeg har desværre ikke så meget af blomstertalentet, men til gengæld kan jeg så få meget ud af havens herligheder  i køkkenet.

Søndag aften stod den på langtidsstegt oksecuvette. Herligt fedtmarmoreret angus-kød fra Argentina. Stegen passede sig selv, mens vi knoklede i haven, men da spisetid nærmede sig, orkede jeg ikke rigtig at regere voldsomt med gryderne. Derfor improviserede jeg en hastig gang hjemmelavede pommes frites af nogle af mosekartoflerne fra haven - med tilhørende køberemoulade.

Til gengæld tog jeg revanche mandag aften. Jeg lavede en kraftig urtefond af selleri, gulerødder, porrer, løg og timian fra haven. Den blev reduceret til en deciliter kraft, der blev tilsat en maizena-opbagning på stegefonden fra cuvetten. Resultatet blev en lille smagsbombe af klar, mørk sauce - en glace er nok den korrekte gastro-betegnelse - som var lavet af ægte kærlighed. Til maden og til fruen...

Resterne af det smørmøre cuvettekød blev serveret med rosenkål fra frysedisken og mos af årets sidste kartofler fra haven tilsat friskhakket havepersille.

Livet er herligt!

Ingen kommentarer: