fredag den 17. maj 2019

Vegetatar

Den grønne bølge


Så er jeg også hoppet på den grønne bølge... Helt uberørt af tidens tendenser er man jo ikke!

Derfor fik torsdagens tatarmad også et skud persille og estragon. Kort fortalt tvistede jeg den traditionelle tatarmad med kapers, løg og æggeblomme og lavede i stedet rørt tatar, sådan lidt på hukommelsen, som jeg så den lavet, da jeg for nogen tid siden skulle fotografere i køkkenet på Mortens Kro i Aalborg...

En passende portion tatarkød til to personer er cirka 200 gram. Det rørte jeg med en æggeblomme, en spiseske gammeldags Arfmann-sennep, en lille håndfuld kapers, et par dråber rapsolie af den gode, et finthakket rødløg - og så det grønne pift i form af en håndfuld frisk, hakket estragon, en håndfuld ligeledes frisk, hakket persille og en forsigtig anelse løvstikke. Det hele krydres med en forsvarlig mængde salt og friskkværnet peber og røres sammen. Serveres på groft rugbrød med smør og en æggeblomme på toppen.

Det er nok det nærmeste, jeg frivilligt kommer en kødløs dag... Og interessen for det grønne drys skyldes først og fremmest, at haven allerede nu bugner af både persille, estragon og løvstikke - og specielt estragonen giver en helt fantastisk smag.

Det smagte i hvert fald godt, og jeg blev mæt. Prøv selv!

(Estragon staves ofte esdragon, men den stavemåde godkendes ikke af hverken retsskivningsordbog eller stavekontrol.)

(Æggeblommen er selvfølgelig upasteuriseret, for det er friske landæg fra en af naboerne. Friske upasteuriserede æg er også en del af min grønne bølge!)

Ingen kommentarer: