fredag den 20. september 2024

En god dag

Fredag aften

Det har været en god dag - helt igennem...

Jeg stod op temmelig sent ved fem-tiden, drak kaffe udenfor i den stille, mørke og disede sensommernat og gik så på kontoret, hvor jeg skrev dagens to artikler.

Efter morgenmaden gik jeg i haven, hvor alt stadig var vådt efter nattens voldsomme dug og gik i gang med at gøre klar til dagens store opgave med at retablere det jordbærbed, jeg anlagde i april, men som gik skævt, fordi jeg havde plantet i noget ikke-UV-bestandig fibertex.

Så det var om igen. Så kan jeg lære det - og lade være med at købe noget billigt skrammel i Harald Nyborg.

Heldigvis kom Henrik og hjalp, så ved tretiden var det arbejde færdigt. Mens vi spiste frokost - lakserøget sild, rensdyrspegepølse og gammelost - fik Henrik øje på en sommerfugl, som han ikke umiddelbart kendte. Jeg tog et foto - øverst - til støtte for hukommelsen. Jeg kunne ikke huske navnet, men jeg vidste, at jeg havde set den før. Det viste sig at være en skovrandøje, som jeg tidligere har haft besøg af i 2021, så nu håber jeg, at navnet bliver hængende i den slidte hukommelse.

Før aftensmaden en tur til Slettestrand og lave et foto. Og så blev der tid til en isvaffel med to lakridsiskugler og lakridskrymmel. Efterhånden den eneste last, jeg har her på mine gamle dage.

Ud på aftenen sidder jeg så på kontoret og youtuber klassisk musik. Det er også en af mine gammelmandslaster. Jeg har lige opdaget den kinesiske pianist Yuja Wang og er vildt begejstret for hende. Klavermusik har ellers aldrig sagt mig noget - men prøv at høre Sjostakovitjs anden klaverkoncert med hende fra Carnegie Hall. Det rocker altså. Og så helt uden noder. Imponerende.

Nu lige før sengetid, tager jeg så lige en revival tilbage til ungdommen med Who, Deep Purple, Uriah Heep, Pink Floyd og andet godt.

YouTubes algoritme ledte mig på et tidspunkt forbi en video med en anden pianistinde -lidt sjov i sensommernatten. Et godt grin er altid værd at tage med:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar