
Når jeg røger fisk, skal de først saltes og tørres. Saltningen klarer jeg i en plastiskpose, og tørringen har jeg klaret ved at binde en snor om fiskens hale, og så binde den op på tørresnoren. Men det er altid noget bøvl at gøre det på den måde, for fisken er glat - og hvis det blæser, kan det ske, at den ikke bliver hængende.
Netop i dag skulle jeg til at tørre ørrederne til juledagens store familiefrokost - og det blæser samtidig en halv pelikan fra øst, så måske man kunne lave en smartere løsning?

Den saltede fisk stikkes på en af de spidse kroge - og fordi de er bøjet lidt opad, kan fisken ikke falde af. Så hænger man listen op på tørresnoren, og fordi de to ophængningskroge er bøjet modsat hinanden, kan dimsen ikke falde ned fra tørresnoren -selv i voldsom storm.
En dag, når jeg får en større røgeovn, kan dimsen faktisk hænges direkte ind i ovnen, men det får nu være i første omgang. Dimsen er helt sikkert opfundet i forvejen - og den kan sikkert købes et eller andet sted på internettet. Men det er da sjovere selv at lave den.
Sådan en lørdag eftermiddag på værkstedet, mens man nørkler med en patent-løsning, det er en rigtig god lørdag!
Jesper
Ingen kommentarer:
Send en kommentar