
Den Nordatlantiske Brygge rummer en lang række kontorer og institutioner med tilknytning til Færøerne, Grønland og Island og er et meget spændende hus. Blandt andet på andensalen, hvor Grønlands Turistråd har til huse, hvor man i receptionen bliver mødt af en udstoppet moskusokse - en rigtig hippieko.
Desuden rummer Bryggen Danmarks eneste tostjernede Michelin-restaurant, NOMA. Den ligger i stueetagen. Desværre rækker vores budgetter ikke til at spise her, men vi fik alligevel et drys af stjernerne, da virksomhederne i huset har en kantineaftale med Meyer Kantiner. Frokosten mandag var lige nøjagtig så mærkværdig, som man kunne forvente med byggrynssalat og kalkun med kirsebærsovs, men tirsdag gav Meyer den hele armen og bød på sprængt oksebryst i sennepssovs. Det er år siden, jeg har fået sprængt oksebryst sidst, men det er virkelig en perle i den traditionelle danske kogekunst - hold kæft, hvor det smagte godt.

Kontorbygningen i baggrunden er det tidligere hovedsæde for KGH. Havnebassinet til højre bliver kaldt for trangraven, og det var herfra, Grønlandstrafikken udgik, før den blev flyttet til Grønlandshavnen i Aalborg i 1969.
Fra Trangraven er udgået utallige ekspeditioner, og i 1959 stod det navnkundige Hans Hedtoft da også ud herfra på sin jomfrutur. Ligesom Titanic endte den som bekendt tragisk med et møde med et isbjerg i Nordatlanten. Efter Titanic og Hans Hedtoft bør det være klart for menneskebørnene, at såkaldte synkefri skibe simpelthen ikke findes.

Da jeg i øvrigt holder jul i Straumsbukta, er denne julefrokost i virkeligheden nok også årets eneste, og jeg må da indrømme, at jeg savnede grønkålen - men den har vi jo tyvstartet med derhjemme. Og mon ikke, der også er et par pakker grønkål i bagagen, når jeg torsdag vender næsen hjemefter.
Ha' det
Jesper
Ingen kommentarer:
Send en kommentar