Lidt heldig har man lov at være - og jeg klappede i mine små hænder i almindelig taknemmelighed over at bo på Øland, da en af naboerne kom forbi med en håndfuld stegeål.

Det bliver desværre ikke så tit længere. Da jeg var barn, elskede jeg ål og kunne ikke få nok, men de seneste år har jeg observeret, at den meget fede spise og de tilhørende øl og drammer sender mig til tælling i flere dage - men mindst en gang om året skal det altså være...
Det var min farmor, som i sin tid lærte mig at slagte, stege og såmænd også spise ål, så jeg gør det altid på min farmors facon, selv om det ikke er så almindeligt her på egnen. Det vil sige, at jeg steger ålene med skind på. Det holder på det delikate ålefedt og gør også ålene ekstra sprøde.

Nu skal de ikke spises i dag, så det blev i stedet til en tur i en plastikpose og fryseren. Og så venter det store ålegilde ellers for Dina og mig ved en passende lejlighed.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar