
I den seneste uges tid har Oxholm-skoven lugtet voldsomt af hotdog med brutale løg.

Jeg bruger som sagt kun de helt friske, nye blade - og nu, hvor de blomstrer er det altså ved at være for sent til ramsløg i år. Men prøv det endelig næste forår.
Når jeg skal bruge ramsløg, plejer jeg at hente dem i skoven, men vi har dem faktisk også i haven. Dem nænner jeg dog ikke at bruge i husholdningen, for så mange har jeg altså heller ikke.
Det er forresten også helt i overensstemmelse med tidsånden at bruge urter samlet i skoven - noget der vel især skyldes NOMA's store arbejde for at få vores traditionelle mad accepteret i de gastronomiske parnasser. Men allerede i min spejdertid for godt fyrre år siden var vi nu godt bekendt med ramsløgenes smag - sammen med andre af skovens delikatesser, som for eksempel frølår, vinbjergsnegle, brændenælder, skovsyre og bøgeblade. Det meste af det for at overleve, men ramsløgene - det er nu mest for smagens skyld.
Jesper
Enig...lige nu er de næsten vamle...men der er jo osse løgkarse.
SvarSlet