
Vi var et smut i Aalborg mandag formiddag, og ved frokosttid syntes jeg da lige, at jeg ville undersøge, om den gamle restaurant Strandpavillonen - Kystens Perle stadig lå på sin plads i Aalborg bådehavn.

Ganske vist må man ikke længere ryge indendørs og køkkenet har da også fået en (velfortjent) modernisering, men ellers er stemningen den samme gode stemning som for 18 siden. Nå, ja, dengang blev der kun drukket fadøl, men i dag synes det at være mere almindeligt med Pepsi Max. Men eftersom vi var i bil, så holdt jeg mig altså også til Pepsien, så lidt moderne er man da!
Menukortet er et sandt overflødighedshorn i gode sager. Her kan man få sildemadder, tarteletter, stjerneskud, pariserbøf, stegt flæsk og æggekage - altsammen hjemmelavet. Jeg valgte Kystens Perles gode gamle slagnummer - tre friskstegte frikadeller med rugbrød og rødbede. Den går man aldrig galt af. Dina snuppede et enkelt stykke med ribbenssteg fra smørrebrødskortet - og det var faktisk også et helt måltid i sig selv. Tykke håndskårne ribbenstykker med rødkål, agurk og appelsin. Ida Davidsen kunne ikke have gjort det bedre.
Dagens besøg på Kystens Perle var en rigtig revival - en vækkelse på ny! Det er helt sikkert, at Kystens Perle fremover vil være et fast element, når vi er i Aalborg.
Og så lige til sidst en sjov lille ting. Ud af de cirka 30 gæster til frokost i dag, var der kun to kvinder inklusive Dina. Det siger mig, at det måske i virkeligheden er kvinderne, som er skyld i, at den danske madkultur er truet. For mange kvinder, som jeg kender, synes faktisk, at det er fantastisk spændende at spise sushi og andet etnisk mad. Så er det da godt, at vi mænd kan værne om den danske kulturs virkelige værdier.
Ha' det
Jesper
P.s. Kystens Perle har en fin lille hjemmeside. Billederne er lånt herfra, da jeg ikke lige havde mit kamera med.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar