
Her - som så mange andre steder - er tidens dogme lokale råvarer, som på godt pædagogisk norsk hedder "kortreist mat".
Som hovedret faldt jeg for en lokal specialitet, som jeg faktisk har prøvet en gang før for en halv snes år siden: Røget rensdyrhjerte, her garneret med en fin salat med en tynd, sød flødedressing og rødbeder.
Det smagte fint - og min eneste anke var sådan set tjeneren, som i mangel af fornuftig arbejde vimsede omkring bordet hele tiden og partout skulle fortælle os, hvad det var, vi spiste. Jamen Herregud - det kunne man da se på tallerkenen. Sværere er det da ikke. Forresten er der en pudsig tendens til på moderne high-end restauranter, at tjenerne skal være klædt som kokke med langt forklæde og kokkeskjorte. Det bliver man imidlertid ikke kok af, og hun måtte gå den tunge gang til køkkenet for at få svar på et spidsfindigt spørgsmål om den chokoladekage, som vi nød til dessert. Hehe...

Samerne er jo oprindeligt et nomadefolk, som bor i telte. Teltet minder om en tipi, men det hedder altså en lavvu på samisk - og det er bestemt dårlig stil at kalde det for en tipi.


Ha' det
Jesper
Ingen kommentarer:
Send en kommentar