søndag den 2. september 2018

Den lille mekaniker

T. Hansen - så kører det...

Siden jeg som teenager skilte min knallert ad - og ikke selv kunne samle den igen, har jeg haft et lettere traumatisk forhold til mekanik.

Behovet for at eksperimentere med at makke med biler som andre mænd har heller ikke været så stort, fordi jeg gennem mange år har haft firmabiler. Men i de seneste år har det nu kriblet slemt i fingrene, når jeg ser fakturaerne fra mekaniker-værkstedet.

Sidste efterår besluttede jeg mig derfor med rystende hænder til for første gang i mit liv egenhændigt at skifte viskerbladene på bilen. Det skete med gode råd og vejledning fra firmaet T. Hansens flinke unge medarbejdere - og det gik godt.

Nu er jeg kommet et skridt videre ind i den mekaniske verden. De såkaldte bagklapsdæmpere på Astraen var blevet noget trætte, så dem skiftede jeg lørdag eftermiddag.

Det tog kun to minutter. Bagklapsdæmperne holdes fast med et lille spændebånd i hver ende, og det kan man let vride af med en lille skruetrækker. Så er det bare at klikke de nye dæmpere på og sige "færdigt arbejde" og glæde sig over, at så sparede man den mekanikerregning.

Den største udfordring i opgaven var faktisk at finde ud af, at den pågældende reservedel hedder en bagklapsdæmper. Igen var det T. Hansen, der stod bi med råd og vejledning. På firmaets hjemmeside er der en chatfunktion - og på mindre end 10 minutter blev jeg belært om, at jeg manglede to bagklapsdæmpere. Den flinke medarbejder fik bilens registreringsnummer og fandt lynhurtigt den rigtige model, som jeg så kunne afhente i firmaets forretning i Nørresundby.

Så jeg lægger gerne navn til en helt urimelig ukritisk anprisning af T. Hansen - men det er vel kun at forvente, når firmaet hedder noget med Hansen...

Og nu, hvor bagklappen igen kan holde sig oppe, så er det jo nemt for Dina at komme til med støvsugeren!

Ingen kommentarer: