lørdag den 30. december 2017

It's GT-time

Agurketid

It's teatime, siger englænderne, men mener i virkeligheden djeetee-time, tror jeg. I hvert fald tilskrives paterniteten til den klassiske drink, gin og tonic, de engelske kolonister i det fjerne østen i en ikke så fjern fortid.

Under alle omstændigheder er gin og tonic a jolly good sport, my dear, så den er en sikker topscorer på drinkskortet. Det skete også tirsdag, hvor vi holdt den traditionelle familiejulefrokost i det lille hus på Øland (My home is my castle) og lige skulle have en forfriskning at gå hjem på.

For en gin og tonic frisker godt op i mundhulen efter julens fede spiser, så det er et godt valg oven på sild, laks, leverpostej, gammelost og ris a l'amande. I vore dage er gin bare ikke gin. Der er gået nørderi i gindrikningen, og der findes efterhånden hundredvis af forskellige gin med forskellige karakteristika.

Så er der dækket op til julefrokost...
Tirsdag valgte vi den skotske Hendrick's gin, som udover de traditionelle gin-ingredienser, enebær og koriander, også har et voldsom pift af agurk. Derfor kan man med fordel droppe den traditionelle limeskive og erstatte den med lidt agurk. Lime dæmper agurkesmagen, mens en skive agurk skåret fra skrællen med en kartoffelskræller fremhæver smagen - og ser i øvrigt ganske festligt ud.

En anden formildende omstændighed ved Hendrick's Gin er den sorte flaske, der med lidt god vilje kan lede tankerne hen på en medicin-flaske - og da der er væsentlige medicinske argumenter for at drikke gin og tonic, er det ganske velvalgt. I hvert fald påstås det, at gin og tonic er godt mod både malaria, uro i benene og lægkramper.

Den lille familie om bordet på Nørremarksvej...
Tonic'en var fra Fever Tree med et højt indhold af kinin udvundet af barken fra træer, der gror på grænsen mellem Congo og Rwanda. Den prisbelønnede tonic fra firmaet er min favorit i øjeblikket. Den er sød og blød i smagen - og spiller godt sammen med gin. Og altså også sammen med agurk. Resultatet er en herlig frisk gin og tonic.

For resten var det en fin og hyggelig julefrokost, hvor Leo løb med mandelgaven. Tillykke med det...

Ingen kommentarer: